Bağbozumu Şenliği Yaprak Sarması yarışması ile sona erdi

Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü işbirliği ile bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Tekirdağ Bağbozumu Şenliği, Hasan Ali Yücel Meydanı’nda kurulan Yöresel Ürünler Pazarı ve Zeytinyağlı Yaprak Sarma Yarışması ile sona erdi.

ORGANİK ÜRÜNLER YÖRESEL PAZARDA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

14. Tekirdağ Bağbozumu Şenliği etkinlikleri kapsamında organize edilen Yöresel Ürünler Pazarı, organik ürün üreticilerinin doğrudan vatandaşlara ulaşmasını sağladı. Gün boyu açık kalan pazara halkın ilgisi oldukça fazlaydı. Birbirinden farklı ürünlerin görücüye çıktığı pazarda hem üreticiler emeklerinin karşılığını alma imkânı buldu hem de vatandaşlar uygun fiyatla organik ürünlere ulaşma şansı yakaladı.

YAPRAK SARMALAR ÖDÜL İÇİN YARIŞTI

Şenliklerin son etkinliği ise Üzüm Bağından Sofraya, Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yarışması oldu. Maharetli hanımlar, el lezzetlerini ve hünerlerini yansıttıkları yaprak sarmalarla ilk üçe girebilmek için yarıştı. Jüri üyeleri tadım yaparak puanladıkları 11 sarma arasında ilk üç sırayı belirlemekte oldukça zorlanırken, yarışmayı takip eden vatandaşlar da lezzetli yaprak sarmaların tadına baktılar.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ TÖRENLE ALDI

Jürinin değerlendirmesi sonrası ilk sırayı Süheyla Yeltepe elde ederek yarım gram altın ve Airfrier ödülünün sahibi oldu. İkinciliğe layık görülen Muhabbat Tayyarova ve üçüncü seçilen Ayşe Güngör de Airfrier ödülünü almaya hak kazandılar.

11 yarışmacının katıldığı etkinlikte dereceye girenlere ödüllerini Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şenol Taşmerdivenli ve CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Engin takdim ettiler.

Haber Tarihi: 16.09.2024
Okunma Sayısı: 27
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
T.C. SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2024